Gehackte WordPress website?

WordPress website gehackt

Hoe een gehackte WordPress-website herstellen?

Het is geen geheim dat WordPress een van de populairste CMS-platforms ter wereld is. Het wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Helaas betekent dit ook dat WordPress vaak het doelwit is van hackers en kwaadwillenden. Een gehackte website kan enorme gevolgen hebben voor je bedrijf, klanten en merk. Maar geen paniek, in dit artikel laten we je zien hoe je een gehackte WordPress-website kunt herstellen.

Stap 1: Identificeer het probleem

De eerste stap bij het herstellen van een gehackte WordPress-website is het identificeren van het probleem. Dit kan variëren van een malware-aanval tot een DDoS-aanval. Het is belangrijk om te begrijpen welk type aanval heeft plaatsgevonden om de juiste maatregelen te kunnen nemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende tekenen van een gehackte WordPress-website:

 • Een waarschuwing van Google dat je website is gehackt.
 • Een onverklaarbare afname in organisch verkeer.
 • Onverklaarbare veranderingen op de website.
 • Spamberichten op de website.

Als je een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om actie te ondernemen.

Stap 2: Maak een back-up van de website

Voordat je enige wijzigingen aanbrengt op je website, is het van cruciaal belang om een back-up van de website te maken. Hiermee kun je terugkeren naar de oorspronkelijke staat van de website als er iets misgaat tijdens het herstelproces. Je kunt hiervoor gebruikmaken van verschillende WordPress-back-upplugins die beschikbaar zijn op de markt.

WordPress website gehackt

Stap 3: Verwijder de hack

Nu je een back-up hebt gemaakt van de website, is het tijd om de hack te verwijderen. Je kunt dit handmatig doen of met behulp van een WordPress-beveiligingsplugin. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de hack te verwijderen:

 • Scan de website op malware.
 • Verwijder alle verdachte bestanden en mappen.
 • Verwijder onbekende gebruikers van het WordPress-dashboard.
 • Verander de wachtwoorden van alle gebruikers, met name van de beheerder.
 • Verwijder alle verdachte code van de website.

Stap 4: Versterk de beveiliging

Nu je de hack hebt verwijderd, is het tijd om de beveiliging van de website te versterken. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om je WordPress-website te beveiligen:

 • Gebruik sterke wachtwoorden.
 • Werk WordPress en alle plugins en thema’s bij.
 • Verwijder ongebruikte thema’s en plugins.
 • Gebruik een beveiligingsplugin.
 • Beperk de toegang tot het WordPress-dashboard.
 • Maak regelmatig back-ups van de website.

WordPress website gehackt

 

Stap 5: Verwijder de Google-waarschuwing

Als je een waarschuwing van Google hebt ontvangen dat je website is gehackt, is het belangrijk om deze te verwijderen. Dit kan je organisch verkeer en je merk aanzienlijk beïnvloeden.

Voor veel bedrijven is het hebben van een website cruciaal voor hun bedrijfsvoering. Het is dan ook van groot belang dat de website goed beveiligd is tegen hackers. Helaas komt het nog regelmatig voor dat een website gehackt wordt. In dit artikel bespreken we hoe je een gehackte WordPress website kunt herstellen.

De schade opnemen

Als je website gehackt is, is het belangrijk om eerst de schade op te nemen. Dit kun je doen door te kijken welke bestanden en pagina’s zijn aangetast. Het kan ook zijn dat de hacker een backdoor heeft geplaatst waardoor hij nog steeds toegang heeft tot de website. Het is daarom belangrijk om alle gebruikersaccounts te controleren en wachtwoorden te wijzigen.

Een back-up terugzetten

Als je een back-up hebt van je website, kun je deze terugzetten om de schade ongedaan te maken. Zorg er wel voor dat de back-up gemaakt is voordat de website gehackt werd. Anders bestaat de kans dat de back-up ook geïnfecteerd is. Het is daarom aan te raden om regelmatig een back-up te maken van je website.

WordPress website gehackt

Beveiligingsmaatregelen nemen

Om te voorkomen dat je website opnieuw gehackt wordt, is het belangrijk om beveiligingsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat je WordPress en de geïnstalleerde plug-ins altijd up-to-date zijn. Verwijder plug-ins die je niet meer gebruikt en gebruik sterke wachtwoorden voor alle gebruikersaccounts. Daarnaast kun je gebruik maken van beveiligingsplug-ins zoals Wordfence of iThemes Security.

Conclusie

Een gehackte WordPress website herstellen is een tijdrovend en ingewikkeld proces. Het is daarom belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat je website gehackt wordt. Zorg ervoor dat je WordPress en plug-ins altijd up-to-date zijn en gebruik sterke wachtwoorden voor alle gebruikersaccounts. Mocht je website toch gehackt worden, neem dan snel actie en neem de schade op, zet een back-up terug en neem beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Dit artikel biedt slechts een samenvatting van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om een gehackte WordPress website te herstellen. Voor een uitgebreide handleiding en meer informatie kun je contact opnemen met onze experts op het gebied van WordPress beveiliging en voor het uitbesteden van je WordPress onderhoud.

Inhoudsopgave

Delen:

Meer berichten

Stuur ons een bericht